Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VREMENSKA PROGNOZA

Temperature od jutra iznad 30 stupnjeva

kupanje,plaža
Marijan Sušenj/PIXSELL
06.08.2013.
u 09:26

Vrlo vruće bit će i u srijedu i četvrtak, maksimalne temperature bit će do 40 Celzijevih stupnjeva

I današnji dan bit će sunčan i vruć, a najviše dnevne temperature iznosit će, uglavnom, od 34 do 38 stupnjeva, javlja Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Već u 9 sati ujutro u Dubrovniku su izmjerena 33 stupnja, dok su u Rijeci i na Lastovu bila 32 stupnja. Na 31 stupanj bili su Split, Pula i Makarska, dok je 30 stupnjeva izmjereno u Šibeniku, Pločama i na Malom Lošinju.

S izmjerenih 39 stupnjeva Knin je jučer u 15 sati bio najtopliji grad u Hrvatskoj. Ista je temperatura sat ranije izmjerena u Metkoviću. Prethodna noć i jutro bili su najtopliji u Dubrovniku, gdje je u pet ujutro bilo 33 stupnja. Crometeo objašnjava da je razlog tako visoke temperature u Dubrovniku fenski utjecaj bure.

Na jučerašnje iznimno visoke temperature na dubrovačkom, zagrebačkom, gospićkom, karlovačkom, splitskom, osječkom, riječkom i kninskom području upozoravao je i Meteoalarm. DHMZ prognozira da će vrlo vruće biti i u srijedu i četvrtak te da će maksimalne temperature biti do 40 stupnjeva. Manji pad temperature zraka očekuje se u petak u gorskim i središnjim predjelima gdje će biti pljuskova.

>> Hrvatska se topi: U Kninu izmjereno 40, za vikend osvježenje

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije